Un preot s-a îmbătat atât de tare, încât a adormit şi a fost cărat lângă sicriu la cimitir, pentru slujba de înmormântare

Slujba de preot nu e uşoară. O demonstrează o imagine postată de pe Facebook, cu un preot care trebuia neapărat să ajungă la o înmormântare.
Fără să-i pese că trebuia să susţină slujba de înmormântare a unei persoane, preotul a băut peste măsură şi a ajuns în remorca trasă de tractor, ce căra sicriul cu trupul neînsufleţit al unei persoane.

 

Momentul jenant a fost, evident, surprins şi a ajuns pe reţelele de socializare. Cel care a postat poza pe Facebook spune că ambii ocupanţi ai remorcii dorm, unul somnul de veci, celălalt somnul de beţie, potrivit site-ului Slavorum.

Cadrul surprinde un cortegiu funerar dintr-un orăşel din Serbia, iar autorul fotografiei povesteşte că preotul s-a îmbătat şi a adormit, dar trebuia să ajungă la slujba de înmormântare, aşa că a fost aşezat în remorcă.

Ce este un Preot ?

Preotul sau presbiterul este un creştin hirotonit pentru a sluji o obşte creştină, îndeosebi prin vestirea a ceea ce creştinii numesc „Cuvântul lui Dumnezeu” şi prin prezidarea şi administrarea tainelor (sacramentelor) Bisericii, totodată fiind reprezentantul obştii al cărei preşedinte este.Conform Bibliei, el este înzestrat cu puterea harică de a săvârşi toate sfintele slujbe, cu excepţia celor pe care nu le poate sâvârsi decât episcopul. Un preot nu poate săvârşi: Sfânta Taină a Preoţiei, sfinţirea Sfântului şi Marelui Mir, sfintirea Antimiselor. Preotul este părintele duhovincesc al credincioşilor săi: îi botează, ii miruieşte, le dezleagă păcatele, îi împărtăşeşte, îi cununa, le este alături la necaz, prin slujba maslului. Prin tot ceea ce face, preotul are datoria să îi conducă pe credincioşi pe calea mântuirii, aşa cum este descrisă de Creştinism.

Hirotonirea

Un bărbat intră în rândul preoţilor prin Sfânta Taină a hirotoniei, care este realizată doar de un episcop. Însă este necesar şi acordul credincioşilor, astfel că la momentul potrivit, membrii parohiei spun în cor cu voce tare Axios sau Vrednic este!. Înainte de a fi hirotonit în taina preoţiei, candidatul trebuie să fie hirotonit întâi în treapta diaconiei.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele