Viorica Dăncilă. Decizie istorică pentru Turismul Românesc!

 

Viorica Dăncilă a lansat programul naţional ”Inundaţii pentru toţi”

În plin sezon de calamităţi naturale, prim-ministrul Viorica Dăncilă a lansat programul naţional ”Inundaţii pentru toţi”, oferta fiind adresată tuturor angajaţilor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din România. Pentru cei interesaţi, sejurul este 100% gratuit, costurile de cazare şi masă fiind suportate din fondul de rezervă al premierului.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, prioritate la înscrierea în acest program au pompierii, membrii echipelor de intervenţie şi scafandrii ISU, astfel încât aceştia să îşi poată petrece tot în frontul de luptă cu apa concediile legale şi zilele de recuperare pe care le primesc ca urmare a misiunilor din teritoriu.

Biletele se pot elibera printr-un simplu apel telefonic la Secretariatul General al Guvernului, în acest moment Ministerul Afacerilor Interne oferind peste 1600 de locuri de cazare în zonele de risc din 19 judeţe - Bacău, Brăila, Botoşani, Buzău, Contanţa, Călăraşi, Covasna, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vrancea şi Vaslui.

În pachetul standard de 7 nopţi, angajaţii MAI primesc cazare, la alegere, în locuinţele dărâmate de viituri, în sălile de sport şi cămine culturale comunale sau în aer liber, sub foaia de cort, lângă stăvilarele din saci de nisip aşezate în calea puhoaielor. Masa este servită o dată sau de două ori pe zi, în funcţie de programul revărsărilor, şi constă în special în hrană rece, fiind total interzisă frigerea la foc, la ceas de seară, a orătăniilor salvate de prin curţile localnicilor. Beneficiarii programului ”Inundaţii pentru toţi” pot opta pentru excursii cu bărcile de cauciuc în cartierele afectate şi pentru scufundări la baza barajelor din crengi, buşteni, aluviuni şi obiecte aduse de ape, pentru detonarea acestora.

În pachetul ”Plutonier Plus”, de 14 nopţi, cei interesaţi primesc, suplimentar faţă de oferta standard, deplasarea cu elicopterul, dus – întors, către şi de la locul dezastrului, o pelerină de ploaie şi o pereche de cizme de cauciuc, o cartelă de acces la dozatorul de şosete uscate, un bax de pudră hidroxid de aluminiu pentru tratarea piciorului de tranşee şi un tête-à-tête, la final de sejur,  cu premierul Dăncilă, pentru avansarea în grad cu surle, trâmbiţe şi mărire salarială.

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele